Turområde

Friluftsliv og friluftsmuseum – her får du to i ett

Drangedal bygdetun er et åpent friluftsmuseum med ulike historiske bygninger spredt rundt på et 20 mål naturskjønt område. Gåtur på bygdetunet kan i seg selv være et mål, men bygdetunet er i tillegg omkranset av skog med heier, et vann tett inntil (Motjenn) og etablert løypenett (2 km er lysløyper). Deler av løype- og stinettet er universelt utformet.

Sti rundt Motjenn – “En sti for alle”

Stien starter inne på området til bygdetunet og er en fin runde i idylliske omgivelser rundt tjernet Motjenn. Stien er gruset, 910 m. lang og 1-1,5 meter i bredden. Den er universelt utformet og tilpasset rullestolbrukere og barnevogner. Hele turen fra parkeringen utenfor bygdetunet er ca. 1,2 km.

Stien starter ved å passere inn hovedinngangen på bygdetunet. Deretter fortsetter man forbi den store røde bygningen på høyre side (Rødbygningen). Etter man har passert et stabbur på venstre side, følger man veien til venstre i første kryss. Veien går da gjennom et tun (Beråstunet). Deretter kommer man ut på en åpen plass med en laftet utescene i motsatt ende. Stien fortsetter på høyre side av scenen og over en bru. Her starter runden rundt Motjenn.

Stien går  langsmed Motjenn på venstre side. Etter hvert kommer du til et kryss, ta til venstre her. Så fortsetter du til du kommer tilbake til scenen og går samme vei tilbake til bilen. Man kan også velge å gå motsatt vei ved scenen. Stien starter da på baksiden av scenen i retning venstre, med Motjenn på høyre side.

God tur!