Julemarked på Drangedal Bygdetun
Julemarked på Drangedal Bygdetun Drangedal Bygdetun åpner dørene for det tradisjonelle julemarkedet lørdag 30 november. Det blir utstillere, underholdning og aktiviteter […]
Les merAv: | Johnny G. Stene Prosjektleder, Drangedal bygdetunlag |
“Mat må me ha!” er en samling oppskrifter med tradisjonmat utgitt av Bygdetunets venner. Heftet ble til som et resultat av et kurs arrangert av Bygdefolkets Studieforbund i Drangedal i 2005.
De fleste av disse oppskriftene har aldri tidligere blitt gitt ut på trykk, og har vært godt bevarte hemmeligheter for de fleste. Her finner du gode, tradisjonelle oppskrifter med lokal vri, hvor mange står i ferd med å dø ut med eldre generasjoner. Hvis du for eksempel “googler” agna-kake eller buldersuppe vil du garantert ikke få mange treff, om noen. Alt er i tillegg skrevet på klingende Drangedal-dialekt.
Heftet inneholder 25 oppskrifter og kan kjøpes av Drangedal bygdetunlag for kr. 100,-. Ta kontakt med Ingebjørg Nordbø (tlf. 952 75 072) eller Johnny G. Stene (tlf. 977 78 195) dersom dette er av interesse.
Her er et eksempel fra heftet; oppskrift på flatbrød:
Ingredienser
1,5 liter byggmjøl
0,5 liter sammalt rug, finmalt
0,5 liter sammalt kveite, finmalt
Ei klype salt
1 liter skumma mjølk (evt. lettmjølk)
Slik gjør du
Arbeides lett sammen
Kjevle ut tynne leiver
Takka må ikke være for varm. Leivene på langsteikes, slik at de blir gjennomstekte og sprøe.
Det er vanlig å rulle over med ei baketrinsle mens leivene steiker seg. Dette for å få god kontakt med den varme takka.
Julemarked på Drangedal Bygdetun Drangedal Bygdetun åpner dørene for det tradisjonelle julemarkedet lørdag 30 november. Det blir utstillere, underholdning og aktiviteter […]
Les merSagbygget blir i disse dager ferdigstilt og er åpent for publikum på Åpen gård 25. august og på Veteranvogntreff 1. […]
Les merUtstilling i Nystua. Vi har nå vald ut ein del gamle bilete som er hengt opp i møterommet på Bygdetunet. […]
Les mer