Vil du være med på dugnad og hyggelig samvær på bygdetunet? – nå kan du skrive deg på dugnadslister
Et bygdetun er avhengig av dugnadsfolk for å få utført alle oppgaver innen vedlikehold. Vi trenger også dugnadshjelp på arrangementene […]
Les merAv: | Johnny G. Stene Prosjektleder, Drangedal bygdetunlag |
“Mat må me ha!” er en samling oppskrifter med tradisjonmat utgitt av Bygdetunets venner. Heftet ble til som et resultat av et kurs arrangert av Bygdefolkets Studieforbund i Drangedal i 2005.
De fleste av disse oppskriftene har aldri tidligere blitt gitt ut på trykk, og har vært godt bevarte hemmeligheter for de fleste. Her finner du gode, tradisjonelle oppskrifter med lokal vri, hvor mange står i ferd med å dø ut med eldre generasjoner. Hvis du for eksempel “googler” agna-kake eller buldersuppe vil du garantert ikke få mange treff, om noen. Alt er i tillegg skrevet på klingende Drangedal-dialekt.
Heftet inneholder 25 oppskrifter og kan kjøpes av Drangedal bygdetunlag for kr. 100,-. Ta kontakt med Ingebjørg Nordbø (tlf. 952 75 072) eller Johnny G. Stene (tlf. 977 78 195) dersom dette er av interesse.
Her er et eksempel fra heftet; oppskrift på flatbrød:
Flatbrød
Ingredienser
1,5 liter byggmjøl
0,5 liter sammalt rug, finmalt
0,5 liter sammalt kveite, finmalt
Ei klype salt
1 liter skumma mjølk (evt. lettmjølk)
Slik gjør du
Arbeides lett sammen
Kjevle ut tynne leiver
Takka må ikke være for varm. Leivene på langsteikes, slik at de blir gjennomstekte og sprøe.
Det er vanlig å rulle over med ei baketrinsle mens leivene steiker seg. Dette for å få god kontakt med den varme takka.
Spekekjøtt av rådyr
Et bygdetun er avhengig av dugnadsfolk for å få utført alle oppgaver innen vedlikehold. Vi trenger også dugnadshjelp på arrangementene […]
Les merLørdag 5. august 2023 arrangeres auksjon til inntekt for Drangedal bygdetun. Vi har fått i gave en mengde ting for […]
Les merSøknadsfrist er 14. april. Drangedal bygdetun og Drangedal kommune søker museums- og kaféverter til spennende og interessant jobb på Drangedal […]
Les mer