Dato: 04-08-2021 - 12:00

Syrisk dag på bygdetunet


Sted: Drangedal bygdetun

Syria er langt mer enn et land i krig. Syria er et land med en lang, innholdsrik og interessant kultur, og ikke minst et fantastisk kjøkken! Vi ønsker derfor å invitere til en syrisk dag på bygdetunet der du kan oppleve og ikke minst smake på syrisk tradisjon og kultur.
 

Syria har en spennende historie og rik og levende kultur med innslag fra flere tidsepoker og flere kulturer. En lang og ufattelig rik historie gjør at det som i dag kalles syrisk mat kommer fra mange steder – her er det innflytelse fra både persere, bysantiner, osmanere og arabere. Syria regnes som arnestedet for det gode kjøkkenet i øst-middelhavet og det syriske kjøkken kan dermed på mange måter kalles et av verdens eldste kjøkken. I den syriske maten opplever man en eksplosjon av smaker, gode råvarer og en helt spesiell måte å krydre og smake til maten på.

På bygdetunet byr vi på en liten kulinarisk reise, der du får anledning til å smake på litt av denne spennende og rikholdige maten. Maten får du servert i vår butikk og kafé Bygdetunet butikk & kaffestue.