Markedsdager på bygdetunet

Av:Johnny G. Stene
Prosjektleder, Drangedal bygdetun

I høst blir det arrangert 2 markeder på bygdetunet. 24. oktober blir det for første gang arrangert bruktmarked og 27. november blir det igjen arrangert tradisjonelt julemarked.

Det har vært god pågang på å leie standplass, men vi har plass til flere – kontakt oss på: drangedal.bygdetun@outlook.com 


Bruktmarked 24. oktober
Gjenbruk er miljøvennlig og du kan finne helt unike ting som ikke alle andre har. Har du noe du ikke har behov for lenger og som du tror andre har bruk for, det være seg klær, nips, samleobjekter, bøker, leker, sykler, planter etc.? Ta det med på vårt marked, selg det og samtidig sørg for at det kommer andre til nytte.

Arrangementets åpningstid er kl. 12:00 – 16:00. Bygdetunet butikk & kaffestue holder åpent. Om ikke det skulle bli en handel vil det uansett være en hyggelig møteplass og et fint stede å legge søndagsturen.


Julemarked 27. november
Dette er 4. gangen vi arrangerer tradisjonelt og koselig julemarked på bygdetunet. Nytt av året er at her vil Drangedal kommunes offisielle markering av starten på julehøytiden med tenning av julegran foregå, i tillegg til utdeling av både sparebankpris (Drangedal sparebank) og Drangedal kommunes kulturpris.

Her vil det også bli nisseverksted i låven, eventyrstund for barn, musikk ved Messingen, det blir tur med hest og vogn, og det er slett ikke utenkelig at nissen kommer innom med gaver til barna. Det blir matsalg og kafé både i ‘Nystue’ og ‘Bygdetunet butikk & kaffestue’.

Julemarked på bygdetunet er et hyggelig og tradisjonelt julemarked med god julestemning, og hvor det er mulig å finne de helt spesielle julegavene i tillegg å sikre julebaksten.

Arrangementets åpningstid er kl. 12:00 – 16:00.


Ønsker du å bidra som utstiller?
Du kan leie stand hos oss. Dette koster kr. 100,- for 3×3 m. Ønsker du å leie plass med telt koster det kr. 600,- på bruktmarkedet og kr. 700,- på julemarkedet. Det er begrenset med plasser i telt, så her anbefales å være tidlig ute for å sikre seg plass. Ønsker du å ta med eget telt er det selvsagt mulig (uten ekstra kostnad). Strøm vil være inkludert i leien.

Vi ønsker et balansert mangfold i vareutvalg og primært utstillere med typiske julemarkedsting som husflid/håndarbeid, kunst, treprodukter, hudpleie, smykker, mat, bakst, juledekor/gaveartikler osv.

Har du spørsmål? Kontakt oss på: drangedal.bygdetun@outlook.com eller ring 977 78 195

Vi gleder oss til å arrangere hyggelige og stemningsfulle markeder i våre historiske omgivelser og ønsker hjertelig velkommen til deg som utstiller eller publikum!

Flere artikler


Ledige stillinger sommerjobb for ungdom 2024

Sommerjobb for ungdom med bosted i Drangedal Drangedal bygdetun og Drangedal kommune søker museums- og kaféverter til spennende og interessant […]

Les mer
Foto er henta fra Drangedal Historielags bildesamling og viser Høidalsfurua i skogen, felt i 1929.

Velkommen til hyggekveld i skogen tegn

Hyggekveld i skogens tegn Drangedal Skogeierlag inviterer i samarbeid med Drangedal bygdetunlag til hyggekveld i Nystue på Drangedal bygdetun mandag […]

Les mer

Julemarked 2. desember kl.12-16 (underholdning fra kl.14)

Lørdag 2.desember er det igjen klart for tradisjonelt julemarked på bygdetunet  Tunet vil være fylt med ulike utstillinger, hyggelige mennesker, […]

Les mer